goggel goes army style

?

?S? var vi tilbake igjen. Dessverre litt for lenge siden eg har skrevet her, men slik g?r det n?r lysta ikkje heilt er tilstede. Det har skjedd fleire ting dei siste m?nedane. Blant anna s? har eg faktisk v?rt i kongens gr?nne kl?r.

Onsdag 19 august tidlig p? morningen, eigentlig altfor tidelig for dei aller fleste s?nn som eg ser det. Klokka var uansett 06:00?satt eg p? flyplassen i Kristiansund mens eg venta spent p? at eg kunne g? om bord i flyet. Spent er vel ikkje det riktige ordet for det, eg var vel meire fylt av hat og redsel for kva som skulle skje.? Eg skulle jo faktisk sl?se vekk det neste ?ret mitt med ein masse 18-19 ?r gamle gutta for 147 kroner dagen. Eller det er jo ikkje bare gutta lenger, det fins jo jenter og der. goggels tanks

Uansett s? var eg ikkje s? blid for ? m?tte dra inn i milit?ret. Vel framme p? Gardermoen blei eg henvist inn i ein buss. Ein buss som skulle ta meg videre til konsentra?. nei, eg meinte milit?rleiren Sessvollmoen. Der fikk vi f?rst informasjon og blei meldt opp til tjeneste.

Det ? melde seg opp til tjeneste gjekk for ?vrig ganske greit. Det var vel her omtrent eg fekk min f?rste runde med det milit?ret har blitt s? kjent for. Venting, og s? dyktig som eg var hadde eg selvf?lgelig lesestoff med meg. Det som ?dla ventinga mi var mp3 spilleren min. Den lekre standhaftige mp3 spilleren min svikta meg for f?rste gang i sitt harde liv. Den spilte 2 sekund med musikk og 5 sekunds pause, s? 10 sekund med musikk og 3 sekund pause.? Etter at eg kom heim har eg selvf?lgelig konstatert at alle dei h?gst lovlege filane som var hentet fra Petra var korrupte p? mp3 spilleren, dette blei selvf?lgelig erstattet med nye filer fra dama som aldri har svikta meg.

Etter oppmeldinga var det klart for narkosjekk. Sjekken blei utf?rt av ein overivrig hund som var b?de h?gt og lavt. Den medf?rte litt ekstra nerv?sitet siden den stod sjukt lenge ved personen ved siden av meg. Eg var selvf?lgelig plettfri for slikt vidunderst?v som den hunden ville klare ? fange opp.

Etter at hunden hadde sniffa framme og bak og sjekka sekkane v?re vart det ein ny runde med venting. Eg s?g d? for meg det neste ?ret som eit ganske avslappande ?r med venting og litt til venting. Sikkerhetssjekken som fulgte etter var ein heller rar opplevelse. Det som blei unders?kt mest var fotokameraet mitt og han som skulle sjekke det var mest inntresert i prisen p? kameraet.

Deretter var det ut for og vente litt til f?r vi hadde b?r f?rste marsj, ja faktisk. Eg har nemmeleg marsjert i milit?ret, eg m? nesten si eg er stolt. Det var vel ikkje seri?s marsjering, det var vel kanskje heller den mest uordna gruppa Sessvollmoen har sett i sitt lange liv som milit?rleir.

Deretter fulgte helsesjekkane. Etter at vi hadde fylt ut litt papir om helsetilstanden v?r, inkludert eit skjema ang fugleinfluensaen blei vi sendt for ? veie oss. Eg blei veid inn til 98 kg, noko som eg nesten m? sei er ein skuffande lav matchvekt. Eg hadde h?pt p? 3 sifra vekt i det minste.

Vidare bortover gangen ventet synstest. Ein synstest som oste av kvalitet . Nei det er vel ikkje heilt sant, den synstesten vi hadde ville f?tt einkver optiker til ? folde seg sammen i ein frekk liten fosterstilling? og grene.? Eg endte i alle fall med -1 i syn p? begge ?yner og irritasjonen var stor fra meg n?r eg pr?vde ? forklare at eg nettopp har v?rt hos optiker og sjekka synet og hadde -0,75.

Det hjalp nok dessverre lite og eg blei sendt vidare til legen. Ein lege som forst?eleg nok var litt skeptisk til mine skavanker. Det som til slutt felte meg var ein ankel som eg har vrikka eller tr?kka over med mange ganger. Eg fortalte v?r kj?re legevenn at eg har hatt store problemer med foten n?r det kommer til overtr?kk og at problemet vender ofte tilbake. For ? v?re heilt ?rleg s? hadde eg ikkje v?rt plaget med ankelen p? 1 ?rs tid. Sist gang eg hadde store problem var under Vinjerock for eit ?rs tid sida d? eg hadde eit heller luftig svev med ein heller d?rleg landing. Dette medf?rte ein heller s?rs hoven ankel og eit sleskt smil fra Skogens Kongle.

Den hendelsen skjedde for omtrent eit ?r siden og er for ?verig gl?mt og vi vender tilbake til litt nyare ting som mitt kj?re legebes?k. Etter litt fram og tilbake ang?ande ankelen min blei eg fritatt fra tjeneste. ?Fra legen blei eg sendt til dimmekontoret for ? f? flybiletter. Det var vel her eg tilbrakte mesteparten av tida mi i milit?ret nesten, sittandes p? eit klasserom og vente.

Det litt s?re var at over halvparten av dei som venta p? bilettane sine der ville jo faktisk v?re der. Dessuten hadde dei mindre skavanka enn det eg hadde, litt skummelt og tenke p?, at folk faktisk vil v?re inne. Det er d? eg tenka p? at ein kanskje burde hatt eit profesjonelt milit?r ein gang i framtida, det kan jo v?re det dei tenker p? no?

Etter at eg kom heim etter ein dag i forsvaret hadde eg litt d?rleg skyldf?lelse (er det riktig ord, har hatt totalt jernteppe dei siste dagane p? det ordet som skulle st? her). Det skulle vise seg ? fikse seg? 5 dager seinare under ein joggetur. Uten ? trakke over eller noko lignande presterte eg ? f? skikkelig vondt i h?yre foten min. Dette fjerna all min tidlegare skyldf?lelse for ? snike meg sleipt unna kongens gr?nne kl?r., , , , , , , ,

4 Comments to “goggel goes army style”

 1. F?lgende ble visstnok funnet i en s?ppelb?tte p? Sessvollmoen:

  Checklist

  1. D?rlig syn: X
  2. Vond ankel: V
  3. Passifist:
  4. Elendig kondisjon:
  5. Konsentrasjonsproblemer:
  6. Hjemlengsel:

 2. goggel sa:

  Hehe, nesten sant. Bare at eg str?yk passifist siden eg faktisk har jegerpr?va 😉

 3. Skogens kongle sa:

  F?rst og fremst m? eg kommentere din p?stand om at du har vore i kongens gr?ne kle. Er du sikker p? at du ikkje var i goggels rosa kle under oppholdet?

  D? vi hadde narkosjekken beit hunden tak i leggen til ein av dei som blei sjekka og drog han bortover golvet. S?g etterp? at blodet trakk gjennom buksebeinet.. Var ein smule skjelven etterp?.. Forst?eleg nok..:p

  Huska synstesten, ja. Det luktar kvalitet av ? f? synet vurdert av ein tilfeldig person inne til f?rstegangsteneste.

  Kan ikkje huske det sleske smilet, men det er mogleg at det vart eit par slike.. 😛 For ?vrig gjekk det jo litt tid p? ? vente p? deg rundtomkring p? omr?det.

  147 kroner dagen! Vi fekk 120 kroner… Nei, milit?ret no for tida..

  F?r vel gje deg ein formell gratolanse (gratulasjon og kondolanse, mykje brukt ord i Kisangani for tida) for at du gjekk glipp av milit?ret. Det med hunden litt lenger oppe var forresten ikkje heilt sant. Fin ballongtank du har der. Eg trur det m? vere ganske s? flott ? sitte i den, men berre viss det er ballongar p? innsida ?g.

 4. goggel sa:

  Ok d?, eg kom aldri i gr?nne kl?r, men har aldri v?rt i rosa heller 😉

  Ballongtanksen var litt min unnskyldning for ? v?re passifist…

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

This entry was posted on 1 september, 2009 and is filed under Saksdokument. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.