Lenge sia, men bedre med seint enn aldri

Joda, eg lever end?g. Sj?lv om ein har latt v?re ? skrive artikler dei siste 11 m?nedane. Skal innr?mme at skyldf?lelsen min er stor men eg kan med stor stolthet sj? at Skogens Kongle ikkje har skrevet p? 1 ?r og nokre m?neda. Her kjem vi med ein liten oppsummering fra det siste ?ret og alt som har skjedd siden sist eg fant ut at eg skulle skrive p? det fantastiske sjukehuset.

Vi kan starte med den ?rlege nytt?rsturen som eg etter det eg husker at Skogens Kongle skulle skrive ein rapport fra, siden den aldri kom skriver eg her ein heller kort historie om turens hendelser.

Where to go?Vi hadde bestemt oss for ? g? p? eit fjell som heiter? Ja faktisk eg har gl?mt det, det er ikkje s? lett ? huske p? alle desse knausane som ligger der inne i f?rde. For det var innafor f?rdes bygdegrenser vi gjekk. F?r vi hadde f?tt somlet oss til ? komme avg?rde m?tte vi O-guden himself i eigen person. Sammen med s?nnen, dei skulle til samme toppen men valgte ein annan rute enn det slike sprekinga som undertegnede og Skogens Kongle valgte.

I ettertid kan vi vel kanskje innr?mme at veivalget ikkje var heilt optimalt men det fungerte iallefall. Litt knoting opp bakkane er slikt ein kan regne med, men det var vel ikkje akkurat veivalget turen vil bli huska for, men heller ein episode som starta med at vi s?g ein flokk reinsdyr langt borte i det fjerne. Rottefella er jo kjent for ? lage kvalitetsutstyr gjennom mange ?r og slitesterke bindinger som t?ler harde og r?ffe p?kjenninger. No skal eg ikkje rakke ned p? denne uttalelsen men eg vil bare bemerke at dei kanskje ikkje t?ler harde og t?ffe akselerasjona fr? ein sprek mann fr? Flor?. Det gjekk vel som det m?tte der vi gjekk i full fart mot reinsdyr flokken, st?lwiren p? bindinga sleit og der stod eg. Langt inne i bygdenoreg h?gt til fjells med ei fungerande ski, Skogens Kongle s?g situasjonen og benyttet muligheten til ? dra avg?rde i «h?g» fart for ? kunne sikre seg n?rbilde av reinsdyrflokken.

?ystein Spiser

Eg startet eit desperat fors?k p? ? fikse bindinga p? skia mi og etter ei stund kom Skogens Kongle tilbake. I sin fasinasjon over det utruleg flotte kameraet mitt (vi m? for all del ikkje gl?yme den dyriske misunnelsen) s? begynte han ? ta bilder mens han mettet sulten med julebr?d. For det ? hjelpe ein stakkars skilaus Flor?mann ville jo v?rt uh?yrt for ein slik stolt f?rdeindianer.?

No skal vi ikkje rakke altfor masse ned p? denne rasen med s?re folk men det m? jo v?re lov til ? klage litt. Som kjent s? er det vanskelig s? lenge du ikkje er ein vaskeekte macgyver ? fikse ein skibinding med bare ein lommekniv (Skogens Kongle skal ha den ?ra, det var faktisk kun han som tenkte p? ? ha med seg verkt?y p? tur).

Knekte staverN?r det no kommer til den vidare nedfarten s? var eg ganske s? lykkelig for at det faktisk var mogleg ? feste skia til sekken. Det ? hatt skia i handa trur eg ville g?tt v?rre enn det faktisk gjekk. Stavane var vel det ein kan omtale som ekstremt d?rleg stand etter opptil fleire overmodige utforkj?ringa for ? f? best mogleg fart p? flatane. S? n?r over 100 kg rein muskelkraft kjem settande utfor diverse bakker b?yer skistavane seg b?de den eine og andre vegen.

?

Vi var vel nede til bilen ein gang mellom 6 og 7 vil eg tippe, i god tid etter m?rkets frambrudd. Bare for ? gj?re det heile litt ekstra spennande for oss, siden det aldri er s? kjekt ? faktisk se greiner og slikt som ein kan kj?re p? i ny og ne.

Vel, det f?r bli alt for dinna gang, eg satser p? ? skrive litt oftare framover og skal skrive litt fra det siste ?rets hendelser. Sakte men sikkert 🙂, , , , , ,

One Comment to “Lenge sia, men bedre med seint enn aldri”

  1. O-guden sa:

    Om du hadde bedt til O-guden om hjelp, hadde du sikkert f?tt svar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

This entry was posted on 28 november, 2010 and is filed under P? fjelltur. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.